Hej fina!
Jisses vilken sovmorgon jag tog idag då!!! Vaknade 10:30!! Men gud så skönt det är att verkligen sova ut ibland!! Och det är ju söndag, vilodagen 🙂 Fast, det blir inge mer vila idag för nu ska jag röja lite efter gårdagens lunch och fika bjudning som för övrigt var supertrevlig!! Jag försöker få mina vänner och andra att inspireras av LCGF och om jag ska inspirera så måste jag ju bjuda på lite mat! Både i verkligheten och här på bloggen! (OCH mitt matlagningsprogram som är på G ) Så igår så blev det en sallad och Lasagne med helt glutenfria plattor som jag gör själv. De blev igår lite väl tjocka tycker jag men gott ändå och man håller sig mätt länge på denna maträtt!
Prova att laga denna lasagne du med! Här kommer receptet!
KÖTTFÄRSSÅS
800 g nötfärs
1 gul lök riven eller hackad vilket man föredrar
4 vitlöksklyftor
1 stor burk med krossade tomater eller 2 små
tomatpure
hackade champinjoner så mycket som du vill ha i
krydda med:
salt
peppar
chili eller cayenne
oregano
timjan
en buljongtärning kött
rödvin om du har tid att koka såsen länge
OSTSÅSEN
300 g Riven Cheddarost (Jag använde färdig i en påse)
1 dl grädde
2-3 dl färskost
riven parmesanost
koka upp detta och ta bort från plattan och låt osten smälta lite
LASAGNE PLATTORNA
Till en stor form
8 ägg
1 dl Fiberhusk
300 g färskost
Rör i hop allt och låt det svälla lite
Vill du ha tjocka plattor så dela degen på 2 annars 4 och då räcker det till en omgång till om du vill! Frys in!
Ta ett bakplåtspapper och smör in med olivolja
lägg på degen och lägg sedan över ett inoljat bakplåtspapper och pressa ut degen över en plåt
Kör in i ugnen på 150 grader i 10 minuter med papper på och höj sedan till 225 och in i ugnen en liten stund till fast utan pappret på! OBS! Om du gör plattorna tunnare så behövs inte en extra gräddning i 225 grader!
Skär plattorna i lagom fyrkanter som passar din form
lägg köttfärs i botten och lägg på ostsås och plattor och varva så och avsluta med köttfärs och ostsås + 300 g riven ost
In i ugnen i 225 grader tills osten fått fin färg! Klart!!!
Receptet är inspirerat från 56kg.se
Till det så hade vi en sallad med råriven rödkål. vitkål, morötter, selleri, paprika, sallad och färska champinjoner! Detta kryddade jag med olivolja, balsam vinäger, salladskrydda och salt och peppar!
Nu ska jag som sagt röja lite och börja att bestiga vårt tvättberg som vi byggt upp under denna tid när vi varit sjuka!! Sedan så kommer det en väninna hit kl 16 och då ska jag bjuda på lite bubbel och jordgubbar tror jag!
Ha en riktigt fin dag mina vänner!