TIPS, VÅRT LIV PÅ GRAN CANARIA

Puerto de Mogan – Lilla Venedig

Hej finaste!

Torsdag fm och jag har idag inte något särskilt planerat, det är skönt att ha det så ibland. Vädret är underbart så det blir såklart till att vara ute ett tag idag. Leon sover fortfarande så vi får se om han har lust att hänga med mamma en stund idag. Håkan jobbar som vanligt så det blir jag och Leon. Jag känner verkligen för en tripp till Puerto de Mogan men någon sa att det är algblomning där, måste kolla om det är sant, om inte så kanske det blir helgens tur vi får se. Har du varit i Puerto de Mogan? Det är en underbar liten fiskeby som på 80-talet fick en ”ny” look  av en fransk konstnär, man ville ha en by med typisk Kanarisk arkitektur. Många kallar byn för lilla Venedig. Jag älskar verkligen Puerto de Mogan!! Skulle gärna bo där men det är lite långt till Leons skola. Ni som följt mig länge vet att jag bloggat om denna mysiga fiskeby flera gånger men det tål att upprepas.

Puerto de Mogan – Lilla Venedig

Mysiga gränder att strosa i där man kan njuta av vacker bouganvilla som klättrar på väggarna

Du hittar såklart en mycket trevlig hamn där det finns ett gott utbud av bra restauranger.

Det fiskas fortfarande i Puerto de Mogan men inte i samma utsträckning som förr. Det är många fransmän och Italienare som dras till denna vackra by och det är ett ställe dit konstnärer från hela världen reser.  Vilket man kan förstå för här kan man verkligen tanka inspiration.

Det känns inte så ”turistigt” på samma sätt som tex Playa del inglés, här möter man lokalbefolkningen på ett naturlig sätt här och på kvällarna så sitter gubbarna och spelar spel. Mysigt helt enkelt! Puerto de Mogan var det första stället som vi gjorde ett jobb på här på Gran Canaria! vi inredde 5 lägenheter och om du inte har läst om det eller sett filmen så kan du kika på den om du har lust.

telefon numret stämmer inte utan om du vill ha min inredningshjälp så kan du maila mig via bloggen!

Detta var 2014 vårt första möte med Puerto de Mogan, vi var sålda på direkten! Om du är här på semester så ska du absolut ta dig en tur hit! Jag hoppas att vi gör en tur hit under helgen, vi får se! Nu är det dags för frukost för min del och några timmars jobb sen får vi se vad vi hittar på idag!

Ha en härlig dag så ses vi senare!

LOVE/U XOXO

4 reaktioner på ”Puerto de Mogan – Lilla Venedig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.