post

Inrednings-case 4 på bloggen…

 

Hej vacker!

Hoppas du mår riktigt bra! Det är lördag morgon och själv så sitter jag här i soffan med mitt morgon/förmiddags kaffe, alltså en dubbel espresso med kokosolja i! Idag så tänkte jag börja min blogg dag med inrednings-case 4 här på bloggen! Vad sägs om det? Lite inspiration så här på förmiddagen/lunch är väl inte fel! Denna gång så ska jag hjälpa ett par med deras vardagsrum. De har ärvt soffan och vill behålla den och de gillar soffbord, tv bänk och de stora tavlorna så nu ska vi försöka få in lite mer tyngd och balans i det här rummet tänkte jag!!

003

Bakom soffan så tänker jag mig en tapet, denna kommer från Duro och du kan beställa den här: http://www.badshop.se/p/inredning-2906/tapeter-4340/tapet-4320/tapet-duro-esplanad-aveny-276-02.html#.VyRvk5OLTeQ

276-02-D2

Just nu rea!!! Måla övriga väggar ljusgrå fram till vägg där bokhyllan står här, inte väggen till vänster om kök…

Placera den stora klockan centrerad på väggen där bokhylla står idag.

004

Plocka bort allt över tv:n och sätt upp 2 vägghyllor lika långa som tv bänk, centrerat och målade i samma gråa färg som vägg. Där ställer och lägger ni böcker om någon häng-växt i och någon eller några korgar. Ha inga prydnader på tv-bänk.

Plocka bort guldramarna på tavlorna och placera dem utan ram centrerat över soffan ca 30 cm över soffrygg i linje underkant och med ca 10-15 cm mellanrum, den större placerad närmast fönstret.

Plocka bort alla saker från soffbordet och dekorera endast med gröna ljuslyktor och ev grön vas med någon kvist i…..

morum-matta-slatvavd-gra__0393843_PE560673_S4

Vidare så fortsätter vi med en ny matta till soffan, den ni har idag är för liten! Skaffa gärna Morum från ikea! Prisvärd och slitstark! Men som vanligt kolla färgerna så att det funkar med soffa och tapet + matta!!

Plocka bort de 2 vägghyllorna helt! Måla bokhyllan (lämna in) i samma gråa färg som den mörkare färgen i tapeten och ställ bokhyllan till vänster om soffan. Skaffa sedan en spegel typ denna och häng centrerat över bokhyllan.

stockholm-spegel__0380568_PE555467_S4 stockholm-spegel__0237210_PE338637_S4

Denna spegel är Stockholm från ikea Med valnötskant för att plocka upp trä-detaljer på soffbord och tv-bänk

Dekorera sedan uppe på bokhyllan med tex liknande dessa svarta krukor med växter.. (Sinnerlig från ikea)

ikea_krukor_vaxter_PH128737_520x280

placera sedan 1prydlig hög med böcker, lite större böcker till höger om krukorna, ps det finns snygga konstgjorda växter om man tex åker till Gran Canaria ofta och inte kan vattna! 😉 Ställ sedan en bordslampa som får samma höjd som den högsta växten längst ut till höger på bokhyllan, tex denna från ellos som då vrides mot böckerna. Det handlar om balans.

91-1844_D9

Nu kommer vi till utrymmet framför fönstret, plocka bort det lilla bordet

006

Här vill jag få in en sittplats till, en tex puff/pall denna från ellos, placera till vänster om soffan intill soffbordet                  eller 2 bredvid varandra framför fönstret.

66-2690

Gardiner, jag föreslår vita gardiner lite kraftigare och 2 på varje sida om det stora fönstret och ända uppifrån taket och så långt ut på väggen man kan komma på båda sidorna så att vi täcker rören och får lite tyngd även på fönsterväggen. Skippa gardin vid dörren. När det gäller fönsterbräden. Skaffa 2 höga vita krukor till fönstret bredvid dörr och ha likadana gröna växter i båda, typ så här…

SONY DSC

inget annat i det fönstret! Och behåll bara de 3 vita krukorna i stora fönstret och ställ dem ihop centrerat på mitten.

Det vore också snyggt att placera en stor vit lampa centrerat över soffbordet och i höjd så att ni kan se på tv, denna (stora) finns på ikea

nymo-lampskarm-vit__0208558_PE362402_S4

Så, nu är basen klar…enkel så att ni med hjälp av kuddar kan förändra rummet!! Eftersom vi har mycket färger i tavlorna så ska vi plocka upp färger från dem till kuddarna…. Och basen blir grön… stor soffa = många kuddar!! J Och med tex dessa kuddar så kommer det att lyfta hela rummet!!!! Vill Ni ha plädar så välj grå.

tnorpu1379062612650

Alla dessa kuddar kommer från: http://www.lightinthebox.com/sv/set-om-5-fargstarka-geometriska-bomull-linne-dekorativa-orngott_p1723652.html?prm=1.2.1.0

ihwwbh1406872283484

hqffgj1379062499361

Vill man sedan byta feeling så gör man det enkelt med nya kuddfodral och ljuslyktor, inga dyra kostnader alltså!!

Nu hoppas jag att paret hittar något av mina idéer som passar och att ni andra fick ut något litet tips också! Ni som läst fler av dessa blogg-case kanske börjar snappa upp hur man bör tänka när man inreder.. balans!!

Och nu mina vänner så ha jag lite obalans i kroppen så nu ska jag fixa lunch!

Ses vi senare? Hoppas det!! 🙂

LOVE/U XOXO

6 thoughts on “Inrednings-case 4 på bloggen…

 1. Såååå fantastiskt. Många tips som vi kan ta upp när det är dags att ändra vårt vardagsrum tillika arbetsrum. Tack för dina underbara tips.
  Ha en fab dag. Kram.

 2. Men OJ, vilka bra tips!!!!!!! Jag är helt överväldigad. Min make är också mycket imponerad.
  Jag håller helt med om det här med balans, det är liksom det som är svårt när man inte har ”ögat” för det. Försöker se det hela framför mig och det verkar mycket bättre!! Speciellt som du förklarat placeringen av möbler och hur man ska dekorera.
  Det enda jag funderar över är tapeten, men man kanske kan ta och måla en fondvägg istället… Tål att funderas över… Är inte jätteförtjust i idén med just tapeter….
  Nu måste vi sätta igång omedelbart!!!
  JÄTTETACK för alla bra tips, I owe you one!!!
  kram,
  Ulrika

  • Men vad roligt att ni gillar det!!!! 🙂
   Inga problem att måla en fondvägg! Du kan om du gillar randigt även måla det med hjälp av tejp!!!
   Jättekul att kunna hjälpa till lite!!

   Kram

   • Ja, jag gillar randigt egentligen, tänker dock mest på att tavlorna är ganska ”grilliga” och då kan det kanske bli lite mycket på randiga väggar. Med mindre mastiga tavlor/väggdekorationer är det nog mer passande med randigt?! Men vad vet jag, tror jag målar en fondvägg i alla fall, har tänkt på det förut!! Vi är supersugna på att göra om lite nu, har bott här rätt länge och det har inte hänt mycket:) Tack igen!!

    • Ja det kan bli grilligt med de tavlorna och randigt! Men breda ränder funkar! Fast en mörkare grå fondvägg funkar fint det med och det viktigaste! Man ska satsa på det man gillar!! 🙂 Lycka till nu!!! KRAM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.