Det sket sig med nytt kök!!

Hej raringar!

Har ni det bra? Hoppas det! Hemma hos oss så började rivning av kök! Ni vet, jag hoppades på ju på att när vår hyresvärd skulle fixa våra rör så skulle de ”förstöra” köket så att vi kunde få ett nytt!! Men ack nej! Det sket sig med nytt kök för oss! Det gick visst att lösa ändå!! Suck! Aja… Under semestern så får jag helt enkelt ta tag i detta på egen hand. Slipa och måla, det röda köket med svart och spegelrandigt kakel måste bort! Hua! Hua!! Vi har svart klinker på golvet i köket så planen var att måla köksön svart och så även underskåpen på övrigt. Är dock lite osäker nu, kanske jag ska låta allt utom köksön vara vitt eftersom vi har vita vitvaror…. Vi får se men målas ska det! Då blir det faktiskt som ett nytt kök! Byter ev beslag också! 

Tanken var lite så här, svart nertill och vitt upptill, fast jag vill få till en lite mer rustik känsla! (Bild lånad från internet)

Tänk lite så här istället! (Se lånad bild nedan) Ja jag får göra det bästa av det vi har helt enkelt!! 

Har funderingar på att börja med att måla kaklet vitt eller plocka bort några skåp och kakla hela väggen och sätta upp öppna hyllor istället. Antingen vitt kakel och vit fog eller marocko inspirerat kakel i svart/grått/vitt som på bilden ovan….hmmm kan inte bestämma mig riktigt! Vi får se, har inte semester än på ett tag så….

Belysning är också något vi behöver köpa lite nytt

Något som vi också måste se över är belysningen i hela lägenheten/radhuset. Jag har kikat lite på belysning från Philips För det är ju så att mitt intresse är inredning och fokus ligger på att inreda snyggt så även när vi kommer till belysning men det är också viktigt att ha lite miljötänk med i bilden! Håkan klagar konstant på den belysning som finns hos oss, det är inte vi som satt in den utan den fanns när vi flyttade in. Tråkiga lampor och strålkastare belysning typ. När man inreder med belysning så behöver man tänka på att ha både punktbelysning, mysbelysning och städbelysning. Detta för att både få ett intressant hem men också ur ett praktiskt perspektiv. Just nu har vi lite brister så även detta ska åtgärdas. Ja jag/vi har lite på to do list i vårt hem just nu faktiskt! Så även vår trapp ska få sig en omgång och förvandlas från en tung mörkbrun pjäs till en lite fräschare ”lättare” vit trapp. Vi behöver lite nytt nu. Vi har bott där i 2 1/2 år nu så det kliar lite i inredningsnerven! 

Nu är det dags för mig att käka lite lunch!

Ha en hääärlig fortsättning på dagen!!

LOVE/U XOXO

2 thoughts on “Det sket sig med nytt kök!!

 1. Hej!
  Hur fungerar det att finna en bostad/lägenhet att hyra för längre tid?
  Cirka kostnad?
  Skolan undrar jag över med, dotter som går i 1:an nu och det är ju jätte viktigt att allt fungerar.
  Bekostar ni själva skolgången?
  Jag kommer vara anställd i Sverige och jobba hemifrån i det ”nya landet”, maken kommer pendla.
  Läste att ni har hund, vi har en Golden kille på 1,5 år och självklart blir han med.
  Har det fungerar bra för eran vovve?
  Något extra att tänka på?
  Sjukvård, tandvård mm hur gör man med det?
  Så tacksam om möjlighet finns för tips, råd – ja ALLT.
  Vill verkligen genomföra utomlamdsflytt snart.

  • Hej Camilla!
   Att hitta bostad kan idag vara liiite svårt iaf om man vill bo i större än 1 sovrum men givetvis går det att hitta. Exempel i San Agustin ca 10 000kr/månad för 1 sovrum och vaardagsrum och kök ihop. Studio alltså en etta i playa del ingles ca 6000kr och oftast så tillkommer vatten och el.
   Om du vill hyra via mäklare så ska du betala 1 hyra till mäklaren och sedan en depositionsavgift motsvarande 1 hyra + att du såklart ska betala hyran i förskott så när man flyttar hit så kan det bli dyrt den första månaden. Det finns dock sighter där du kan hyra direkt av en ägare. Vecindario, Arinaga och San Fernando är exempel på lite billigare ställen att bo på men det är inte billigt att bo här.
   skolan bekostar man själv men man kan få stadsbidrag om någon förälder har säsongsjobb här.
   skolan kontaktar du via deras hemsida tex
   vovve fungerade bra men han bor numer i Sverige, du måste ha pass till hunden och en del som måste fixas hos veterinären
   privat försäkring för sjukvård men eu kortet fungerar vid akutvård
   Lycka till med allt!

   kram kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.