post

Detta är stort för mig kan jag säga!

Hej på er kompisar!

Mår ni bra? Själv är jag helt j-vla AP-trött!! Jisses!! Sov inte så bra inatt tyvärr… tur att vi inte har så långa dagar. Vi har just nu calima som jag berättade igår vilket innebär en otroolig värme och sand i från Sahara. Många som har svårt att sova dessa dagar… men men….vi bor ju på Gran Canaria och så här är det ibland här på sommaren! Man får inte göra det för stort bara! Det blir på himlen som om det var disigt men det är alltså sand. Här kommer det lite bilder från just nu utanför vårt jobb i Amadores! Det syns inte jätte tydligt men himlen är solkig….


Detta är stort för mig kan jag säga!

Har du varit riktigt rädd för något någon gång? Har du någon fobi? Eller finns det något som du helt enkelt bara undviker? Jag har tidigare inte haft så där rysligt mycket saker som jag varit så där riktigt rädd för.. ja, åka på smala vägar i bergen med stup utan räcken är INGET jag njuter av precis men annars så finns det inte så mycket som blivit ett stort problem för mig. Förrän NU! Sedan jag flyttade till Gran Canaria! Det är dessutom ett problem som blivit stort och växt sig till ett problem i mitt huvud på riktigt!!

Vaddå? Jo, när vi flyttade hit så skrämde en person upp mig rejält för att köra bil här på Grancan. Vilket resulterade i att jag faktiskt inte kört bil alls på flera år. Nej du läste rätt! Jag har helt enkelt inte vågat. Det är inte själva grejen att köra bil som blivit stort i huvudet utan det är att ge sig ut i trafiken i ett annat land. När jag allteftersom började upptäcka att personen i fråga som skrämt upp mig från början har som vana att fara med andra diverse osanningar så tänkte jag att hmmm… kanske även detta är ett ”hittepå” Så sagt och gjort! I April i år så köpte jag mig en egen BIL!! Fattar ni hur stort detta är för mig?!! Den går i vår familj under benämningen skruttibangbang!! Haha!

Min konst på bilen

Fatta vad kul!! Så här på håll så ser den ju ganska fin ut men det är en liten skruttis! Spelar ingen roll för den tar mig till och från jobbet. Jag har dessutom tänkt att måla hela bilen med min konst!! Vad tror ni om det? Ja, jag kommer ju att synas iaf. Innan bilen så åkte jag ju buss och nu så sparar jag både en massa pengar men framförallt tid! Nu ska jag inte sitta här och skryta för mycket för jag kör lixom inte omkring VARTSOMHELST!! Nope!Inte än i alla fall! Hahaha! Rom byggdes inte på en dag!

Folk kör inte som galningar här ! (Jo i Las Palamas) Det är som i Sverige typ, man måste hålla lite koll i rondellerna bara. Enkelt löst genom att ligga i ytterfilen! Det lärde jag mig första turen jag körde till jobbet om jag säger så. Jag hämtade upp min kollega Stig som skrattade gott i flera dagar åt alla mina Oj! Oj! i bilen OCH när jag kom till sista rondellen innan jobbet så står där en polis. Oj en polis sa jag och blev så nervös så jag körde snett igenom rondellen.

Vad händer? Jo polisen vinkar in mig (trodde jag alltså) varpå jag får ner rutan och säger försiktigt! I don´t speak spanish! (Med darrande röst) Polisen är arg nu, jag STANNADE i rondellen!!! Han skriker vamos! vamos!! (åk! åk!) Phu! Knäna skakade och jag var glad att det inte var långt kvar till jobbet om jag säger så! Hahaha! Sååå nu kör jag som man ska i ALLA rondeller! fniss!

 

 

2 thoughts on “Detta är stort för mig kan jag säga!

  1. Starkt jobbat att övervinna en sån känsla! Jag tycker själv att dom kör helt ok på hela ön. Mycket mera diciplinerade mot galningarna här i Stockholm. Men det hjälper ju inte om man har fått den känslan! Keep up thé good work! 💪😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.