post

Finns det farliga djur på Gran Canaria?

Hej kompisar!

Lördag fm och vi har calima här på Gran Canaria! Igår när jag bloggade så kikade jag bara ut genom fönstret och då trodde jag bara att det var helmulet för det är inte lika varmt som det brukar vara när det är calima. Undrar du vad calima är? Det är vindar från Sahara som drar med sig sand och oftast MYCKET varma vindar. Det ser ut som att det är mulet men det är alltså sand. En del mår väldigt dåligt av caliman och det kommer givetvis in väldigt mycket sand i våra hem, små partiklar av sand inte som i sandlådan alltså! Hehe!

På lördagar så försöker vi hitta på något i familjen och idag så kanske det blir en tur upp i bergen, vi får se. Ni får givetvis reda på vad det blev i morgon 🙂 Och ikväll kanske jag hänger med en kompis ut och tar ett glas vin, vi får se…

Finns det farliga djur på Gran Canaria?

Ja detta var en av de saker som jag tyckte var viktigt att kolla upp innan vi flyttade hit. Jag tycker förvisso om djur men jag har lite skräck för vissa av dom och är dom dessutom giftiga så förvärras rädslan. Det finns dock inte några giftiga djur alls här på Gran Canaria om man bortser från vad som finns i Atlanten såklart,  men det fattar ju vem som helst att det finns en del farliga djur i haven!  Vi får ju örlogsmaneten som spolas upp på stränderna i bland men ärligt talat så tror jag att medierna i Sverige blåser upp det lite väl mycket för jag har inte under våra snart 2 år sett en enda. Men man ska givetvis vara försiktig när det varnas för dom för det kan gå riktigt illa om man är ute och simmar på djupt vatten tex.

Ormar är ju något som jag googlade på innan vi flyttade hit och då kunde man läsa om orminvasion på Gran Canaria!! Hjälp tänkte jag först men det är en snok från Kalifornien som tagits hit som husdjur och så har några smitit och ja sen så förstår ni resten. Dessa ormar har jag inte heller sett röken av trots att vi har berg bakom oss. De lever mest under jorden men det har funnits fall där ormarna tagit sig in hos folk men jag tror att det är uppe i bergen på den östra sidan.

Kryp då? Hualigen! Jag HATAR kryp!! eller ja, dom får gärna finnas men inte inne! Här har vi ju kackerlackor såklart och DOM är sååå läskiga tycker jag! Det liksom rasslar när dom går! Vi har sprayat så vi har inte så många inne men det traskar allt in en och annan. Vi har däremot väldigt mycket myror inne och vi har haft problem med sandmöss. Här på Gran Canaria så löser man dessa problem själv för det mesta. Men det finns företag som åker runt och sprayar det vet jag.

När vi bodde i Sverige så har vi fått jättebra hjälp av Anticimex med skadedjursbekämpning både för att få bort möss när vi bodde på landet men även med vägglus. Jorå men visst sörru! Vägglus!!! Det är sååå läskigt att ha hemma och dom är svåra att bli av med, tro mig!! När vi flyttade in i vår sekelskiftesvåning i Karlstad på Järnvägsgatan så var vi såå lyckliga! Högt i tak, stuckatur, spegeldörrar och serveringsgång! Drömlägenheten med drömläge!! Inte kunde jag i min vildaste fantasi tro att det redan när vi flyttade in fanns vägglus i ett av rummen. Det ”roliga” var att vi upptäckte det inte när Anton hade det rummet utan det var när Timmy flyttade in som det började! Att vi inte såg några bett på Anton beror på att vissa personer reagerar inte! Det gjorde Timmy om jag säger så! Vi ringde givetvis efter Anticimex som sprayade rummet.

När de har sprayat ett rum så kommer vi till den biten som är mindre kul, man måste alltså sova på platsen igen efter att det sprayats för annars så kommer inte dom små rackarna fram och utsätts för giftet!! De kan gå in i dvala runt lister, tavelramar och andra möbler i flera år… Nåväl, vi trodde att problemet var löst tills jag satt i soffan en dag och fick 3 bett på benet och såg en lus promenera på min axel!! WHAT!!!!! Ja ni kan förstå hur jag på direkten slängde av mig ALLA kläder och hoppade omkring NAKEN utan en tanke på att huset mittemot ser rakt in i den lägenheten! hahaha! Vanligtvis så kommer dom bara fram när man sover men i vissa fall om man retat upp dom så smyger dom alltså fram annars också!! Retat upp? Hallå!!?? Det är ju inte direkt så att jag inkräktat i DERAS hem!! Det är ju tvärtom ju!! Nåväl, Anticimex kom ännu en gång och då sprayades alla sängar och soffor och ja, vi sov överallt (äckelrysning) Efter det så hade inte vi några problem!

Så avslutningsvis så kan vi sammanfatta detta med att ja, det finns en massa djur här på Gran Canaria både kryp och annat men inga farliga djur. Det känns tryggt tycker jag! Nu är det dags för denna familj att bestämma vad vi ska hitta på idag!

Kika gärna in lite senare om du vill se vad har satt ihop för moodboards idag!

Må så gott så ses vi senare!

LOVE/U XOXO

Detta inlägg gjordes i samarbete med Anticimex

One thought on “Finns det farliga djur på Gran Canaria?

  1. Vägglöss fanns på ett hotell jag bott på i Playa Del Ingles. Löste det med att resväskan fick stå ute på balkongen januari och februari. Tog in den då och tvättade allt för att packa om då jag åkte i mars igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.