post

Fortsättningen! Här startade våra tankar om flytt till Gran Canaria

Hej rara!

Ja ni, jag har ju haft lite ohyra på mina tidigare plantor och nu tyckte jag att jag var mycket väl förberedd för att slippa dem! Vitlök i krukorna och placera basilikan bredvid tomaterna osv…. Vad jag INTE hade räknat med är att det finns större ohyra som käkar upp mina plantor!!! ROLO!! Hunden!!! Ghaaa!!! Hittade honom mumsande på min sallad?? OCH jag tror att han måste ha ätit upp en liten kaktus?? En utan taggar men ändå!!?? Den borta!! Kanske bara varit leksak och hamnat under en soffa, jag hoppas det! Men fattar ni!! Här laddar jag för att få egen fin sallad och så står HUNDEN och äter upp den!! AJa, en hel del kvar ändå, men nu ska jag tydligen skydda mina växter från ohyrat Rolo också!! Haha!

Fortsättningen: Här startade våra tankar om flytt till Gran Canaria!

SONY DSC

April 2014 så åkte jag och Mr. H till Gran Canaria för att kolla in ön och träffa Gabriel på Fastighetsbyrån, vi var då här i 1 vecka. Tanken var från början att vi skulle bo här på vintern och ha kvar företaget i Sverige. Vi åkte därför hit i oktober samma år och då hade vi bokat 1 månad för att känna efter lite mer och för att Leon skulle få prova svenska skolan. Vi åkte runt och kikade, jag träffade lite mäklare men mycket handlade om att kolla in ön och se vad Leon tyckte! De 2 första veckorna så var Leon ledig från skolan för att sedan testa på 2 veckor på svenska skolan på Gran Canaria.

SONY DSC

Nåväl, när det hade gått 2 veckor så blev jag uppringd av en svensk byggherre som jag hade haft kontakt med förut och han behövde min hjälp, akut!! Såklart vi hoppade på det jobbet!! 5 lägenheter i Puerto de Mogan skulle inredas med ALLT!! Och då menar jag ALLT! Möbler, handdukar, porslin, dammsugare osv osv..Vi hade knappt 2 veckor kvar och 5 lägenheter!! WOW! Skulle vi fixa detta? Leon gick i skolan under tiden och trivdes sååå bra!! På eftermiddagarna så fick han hänga med oss och handla och handla och handla!! Jag vet inte huuur många vändor vi körde med saker som vi skulle inreda med!! GALET!! Kan jag säga!

SONY DSC

Vi fixade jobbet på 9 DAGAR!!!!! OCH jag gör aldrig om detta på så kort tid någonsin igen!! Men SHIT! Vad kul det var!!! Vi spelade in en film för att ha som referensobjekt

Obs! Nu är det ju fel nummer i denna film så ring inte på detta!! 🙂

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Ja, vi avslutade med 2 dagar ledigt på Gloria Palace innan vi åkte hem!

Vi kom hem i november, det var grått, mörkt kallt och tråkigt! Jag ramlade i samma veva som vi kom hem ner för en trapp baklänges och slog mig rätt rejält så depp-perioden blev lång!! 🙂

I början på 2015 så kom faktiskt Leon och sa att han ville flytta till Gran Canaria! Och då hade vi börjat prata om det lite lätt! Men ja, kalla oss spontana, galna eller vad som helst men vi bara bestämde oss! Ja men varför inte? Vi sticker!! Så våren 2015 började vi sälja våra saker som vi inte behövde och vi gick på spanska kurs! Vi hade från början inte tänkt att ta med vårt bohag men vi ändrade oss när vi kollade vad det skulle kosta oss att magasinera in det kontra skeppa det till GC. Det var inte så svårt att bestämma sig!! Det kostade 34 000kr tror jag att få hit grejerna, då ställdes det en container utanför och vi fick lasta in och väl här så lastade personal in det till oss i lägenheten/radhuset.

Vi berättade inget för någon förrän i juli! Då gick vi ut med att företaget skulle säljas!! Pust! vilken tid alltså!! Vi hade 1 stor våning på 220kvm mitt i centrala Karlstad. Då vi hade bokat en container och den inte fick ställas på gatan utanför oss så fick vi helt enkelt först flytta hela vårt bohag till vårt dåvarande kontor i en annan del av stan: där fick vi ju då också bo en del + hemma hos min mamma! Jag jobbade in i det sista och inte nog med detta! När containern hämtat alla våra saker så skulle kontoret tömmas och städas!! Jag lovar! Vi och speciellt Håkan var heeeelt slut efter månader av stress på högnivå!! Vi tog en lång välbehövlig retroaktiv semester om jag säger så! Nu hade vi ju turen att vi kunde flytta bara så där och det beror ju på jobbena vi har! Vi har min bok som vi säljer, inredningsjobb, bloggen och Håkan är musiker och filmare så våra yrken kan vi ju utföra vart som helst! Hade vi inte haft det så så krävs det kanske lite mer planering innan flytt! Många som bor här har hus kvar i Sverige som de hyr ut och lever på det! Då går det ju också bra!

Ja jag ska fortsätta i morgon att berätta om vår flytt så passa på att ställa frågor om du har några så ska jag svara på allt jag kan!

Nu får ni ha en fin kväll! Leon och jag är bjudna på middag hos German och Christina så det ska bli mysigt men nu ska jag se på en film en stund först! Jo, jag har varit ute idag 😉 Och målat på en tavla! 🙂

LOVE/U XOXO

6 thoughts on “Fortsättningen! Här startade våra tankar om flytt till Gran Canaria

  1. Så galet avundsjuk på er som ”bara drog iväg”! Jag och min fru har pratat om det så många gånger men det blir bara prat, inget konkret, inte än i alla fall. 🙂

  2. Hej
    Mycket intressant du skriver. Är på väg att göra samma sak själva och har dilemmat att ta med bohaget eller inte. Undrar vilken firma ni använde då priset för att flytta bohaget lät riktigt bra. /Eva

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.