post

Fortsättningen på råttproblemet och Puerto de Mogan

Hej bloggisvänner!

Idag fick även jag en välbehövlig sovmorgon 🙂 Å när jag vaknade och öppnade ögonen så möttes jag av sommarväder, palmerna vajar och jag ser folk som badar! Underbart! jag kommer aldrig att tröttna på detta! Idag så har den yngsta av oss i gänget Leon ett förslag på vad vi ska göra! Nämligen följande: poolbad, promenaddag och shopping! Å det ska vi nog kunna ordna! Timmy och Samuel ska till Gymet idag och Filippa har invigt mig in i ett nytt beroende! 🙂 PRIMARK!!!

PRIMARK

Filippa har tidigare varit på en av deras STORA butiker i London. Givetvis googlade Filippa innan hon kom hit. För att se om vi hade Primark på Gran Canaria! Vi har 2 butiker på ön!! Den ena butiken ligger på Las Arenas shoppingcenter (där var vi den 23 dec)  och det andra ligger på Mirador. Filippa har redan hunnit shoppa där också 🙂 Det är galet billigt och Filippa berättar att det hon köpte i London vara av god kvalité och har hållit bra. Jag handlade ni vet strumpor, trosor bh mm och det kostade nästan ingenting. Idag ska jag försöka hitta en nyårs-blåsa! Igen jag vet i sista minuten! Vad ska jag säga?  Thats me! Men först blir det lite andra aktiviteter.

Igår var vi i Puerto de Mogan, fiskebyn som bjuder på mycket ögongodis. Eftersom jag är helt tokig i att fota med mitt nya objektiv så ska ni får en kaskad av bilder. Med dessa bilder så kan  ni som sitter hemma i kylan kan drömma er bort. Ni som bor här vet vad jag pratar om! Here We go! först hamnen med alla fina båtar

Puerto de Mogan

IMG_2081 IMG_2080 IMG_2086 IMG_2082

Längs hamnen finns det mysiga restauranger och butiker

IMG_2083

Jag fastnade för en butik med fina korgväskor bla där priset för de längst fram som jag gillar var 12€/st

IMG_2084

IMG_2085

Lokalbefolkningen

Det som jag tycker är så härligt i Puerto de Mogan är att man ser mycket av lokalbefolkningen. Gubbarna sitter och spelar spel på samma ställe varje kväll, de skrattar och sjunger!

IMG_2076

När vi jobbade här förra året så tyckte vi att det var jobbigt med alla trapporna. Men efter att ha mött ett äldre par,  typ de på framsidan av grekisk yoghurt varianten! Ni fattar va? När vi såg dom traska uppåt så fick vi sluta klaga! Underbara gamla människor som sakta men säkert vandrade upp för berget i trapporna. Betydligt mycket högra än dit vi skulle! Ingen som klagade där inte!

IMG_2094

Romantiskt

Det är kullerstensgator, gränder beklädda med bouganvilla

IMG_2088

Romantiskt så det förslår så om du ska åka på bröllopsresa tex så åk hit!! <3

IMG_2095

Det finns så mycket ögongodis här så man blir helt lyrisk

IMG_2096

Mysiga cafén och i den här affären kan man köpa mycket god skinka

IMG_2091 IMG_2092 IMG_2097 IMG_2090 IMG_2077

IMG_2087 IMG_2079 IMG_2078 IMG_2075

Restaurangtips

Ja ni förstår att man blir förälskad i denna lilla by va? Vi åt på en italiensk restaurang som heter so good! Mycket bra mat!! Jag åt rökt kyckling på smörstekta grönsaker med en sås gjord på karamelliserad lök och majonäs fantastiskt! Håkan åt en grillad oxfilé vilken också var underbart god! Tyvärr så glömde jag fota då vi var så hungriga! Men jag hann fota deras fantastiskt goda Tiramisu!! WOW!! jag smakade bara 1/2 tsk men vilken sensation!! och enligt Håkan så var även kaffet riktigt bra så ska vill ni inte äta en hel måltid så gå dit och ät denna underbara dessert och ta en kaffe!! Det gjorde våra kids igår då de var så sugna på kinamat till lunch så kom de efteråt istället och åt denna

IMG_2046

IMG_2048

IMG_2053

Timmy tog en mojjito (stavas det så? ) även den var jättegod! Jag gillar hur de serverade den, i en burk!

IMG_2032

Enligt barnen så fick även kinarestaurangen ett gott betyg

IMG_2066

Det blev givetvis lite bad också

IMG_2065 IMG_2063 IMG_2064 IMG_2056 IMG_2058 IMG_2061

Ja, liiite kallt är det i havet nu jämfört mot när vi kom hit i slutet på september men säkert runt 20 grader

IMG_2057IMG_2051 IMG_2031 IMG_2030

Jag har alltid älskat att ta porträtt, fånga ett ögonblick

IMG_2034 IMG_2033 IMG_2029 IMG_2028

Precis vid stranden så står det en man och en kvinna på en restaurang och spelar sax och trummor, bossa nova och  mycket Stan Gets som jag älskar! Vi får nog slå oss ner där nästa gång!

IMG_2098

Råttproblemet

Ja vänner! nu är problemet delvist löst tack vare att hyresvärden har satt upp ett tunt järnnät framför fönstret!! Jippie! det är nog därför jag sov så gott inatt, frisk luft!! Men, råttorna är kvar så det skulle trädgårdsmästaren försöka lösa! Men äntligen kan jag vara lite avslappnad, inga råttor i sovrummet!

Igår när vi kom hem så ställde sig Timmy och lagade en jättegod köttgryta gjord på entrécote

IMG_2100 IMG_2101

Mums vad gott det blev! för att inte prata på hur härligt att bli bjuden på mat! 🙂

Nu blir det sen frulle för oss i San Augustin 🙂 klockan är 11 här och poolen väntar!

IMG_2074
Ha en mysig onsdag och jag hoppas du kikar in i morgon! kram kram

LOVE/U XOXO

7 thoughts on “Fortsättningen på råttproblemet och Puerto de Mogan

  1. Uffadå för råttor och annan ohyra *ryser*, fick lite väl mycket av det under våra veckor i de fattiga delarna av Kenya, men annars ser det verkligen härligt ut där!

    • Ja inte kul alls med ohyra!! hua! Ja det är underbart här på GC och det finns inga giftiga djur här så det känns skönt! 🙂 Spännande med Kenya ändå! måste kolla in din blogg! 🙂 Ha en fin dag! kram

  2. Puerto de Mogán, bästa byn på hela ön. Vi bodde på Hotel Cordial Mogan Playa när jag fyllde 50 och det är nog den bästa semesterveckan vi haft någonsin på ön. 🙂

    • Instämmer! man blir så glad av att bara gå omkring och titta på allt vackert, äta en god bit mat och bara vara….Hade gärna bott här men för långt till skolan för Leon…

  3. Hej!
    Blir alldeles salig när jag ser bilderna. Längtar till det är dags för oss att komma ner. Vi åker den 26:e mars och blir 14 dagar. Kommer bo i Playa del Ingles men Puerto de Mogan är absolut ett ställe vi ska besöka. Har gjort det alla gånger tidigare och blir aldrig mätt på denna by.

  4. Pingback: Liten tillbakablick... - ulrica.askmorling.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *