Gran Canaria runt i skitig bil

Tar över spakarna tillfälligt i kväll igen. Jag har lite jag vill dela med mig av. /Mr H

Personal ute-87

Vi kom just hem ifrån ett mycket trevligt och informativt möte med Sibelle på Sunshine Properties i Playa del Cura. Men det var inte där vi var utan i Puerto Rico i en lugnare del Puerto Rico. Det var riktigt riktigt behagligt där måsta jag säga. Nåväl trots att vi snurrade runt flertalet varv i ”stan” och besökte diverse köpcentrum för att hitta restaurangen El Gaitero som är belägen i det lilla köpcentret Las Olas shoppingcenter. Man kommer dit genom att ta vägen till hamnen som ligger på andra sidan Puerto Rico från Stranden sett, dvs mot den nyare båthamnen, men man kör inte in på det väldiga parkeringsområdet utan kör vidare bortåt till en ronell och därifrån igenom en tunnel så kommer man direkt upp emot Las Olas shoppingcenter. Det som var så skönt där var att det var inte mycket folk. Ja nu tycker säkert inte restaurangägaren detta men så länge som det är på det viset kan man ju utnyttja behagligheten i det för att när fiket anländer utnyttja behagligheten i det så att säga.

Hade det nu varit så att jag hade varit genomtänkt nog att ta några bilder med kameran som jag satt och ruvade på under hela mötet och hade TÄNKT ta massa bilder med så hade jag förstås kunnat lägga upp de bilderna här med lite god vilja, men tyvärr, jag glömde. Sorry!

Men som lite plåster på såren tänkte jag i stället visa lite bilder från min och Mattias Palovaara Bergkvists rundtur på ön för några veckor sedan precis innan han åkte till Sverige igen. Buhu!!!
Vi började i den lilla staden Ingenio som är vänort med Älvdalen i Dalarna som ni vet både vår nya prinsessa Sofia och våra nya rock- och dansbandsstjärnor Steftan och Peter från Lars Christers orkester kommer ifrån. Jag fick kontakt med Ingenio för ca 16 år sedan då jag åkte dit för att göra praktik på den lokal-TV station som då fanns där. Jag hade nyligen hjälpt till att göra en film om Älvdalen som visades i Ingenio för att visa upp kalla Älvdalen för Gran Canaria-folket. Jag och min ursprungsälvdalingsvän åkte därför ner för att uppleva två fantastiska TV-produktions veckor i Ingenio… Bara för att när vi kom ner på flygplatsen mötas av det underliga beskedet att ingen kan prata Engelska…???!!! Således stod det två tjejer med varsin skylt med våra namn på och vi hade en oerhört tyst resa uppför backen till Ingenio som är beläget ganska nära flygplatsen men ett par kilometer upp mot bergen.

Personal ute-12
Personal ute-38 Personal ute-26

Eftersom detta var en av de första utomlandsresor jag egentligen någonsin hade varit på blev jag dock direkt biten när vi mötes av att alla människor satt ute längs trottoarkanterna inne i den lilla staden. Pratade, skålade och verkade ha allmänt trevligt. — Jaha!! Är det så de lever i utlandet i värmen tänkte jag helt förbryllad och omvälvd. Nu ska här läras spanska. Det var bara det att vi råkade komma precis den dagen det hade startat någon slags festivalhelg, så detta varade ett par dagar, men vi förstod redan senare på kvällen efter att tjejerna hade hämtat sin kompis Maria som resten av vår resa fungerade som tolk. Hon förklarade förstås för oss hur det låg till. Resten av veckorna satt det inte så mycket folk längs trottoarerna iaf. Däremot var det alltid mycket folk i omlopp och på den tiden var det inga turister alls i Ingenio berättades det.

Men samma kväll vi kom blev vi bjudna på öl av en bastant herre med stolt uppsyn. När jag skulle bjuda tillbaka blev han mycket förnärmad och Maria sa att det får jag aldrig göra om….

Personal ute-6 Personal ute-4 Personal ute-8

Men sen tog det fart. Vi gick iväg till TV-stationen och träffade personalen. De muttrade något obegripligt – antagligen på Spanska, och vi svarade på svengelska typ något som de uppfattade som lika obegripligt. 4 frågereken vandrade därifrån in mot TV_studion där vi bliva tilldelad var sin fåtölj på var sin sida av redigeringsrummet. Där satt vi med armarna i kors och blängde. Vaktade, väntade. Tittade på medan de två andra redigerade. Ibland försökte de vara vänliga och bjuda till med lite kaffe och någon obegriplig fråga. När det var dags för lunch sa vi tack och adjö förstås. Inte på något otrevligt sätt alls, men det var uppenbart, detta skulle inte funka. Kändes som vi satt där ifrån Svenska TV-tjänst och bevakade typ. Det vart den praktiken det. Men det var egengluten nu resan började, därför att nu tog Fernando – vår nye ölbjudande vän över. Han drog med sig Maria (tolken) och tog på sitt ansvar – och vad vi fick höra såg det som sin plikt – att visa dessa båda högaktade unga herrar sin stad och sin ö. Därför blev det resor till alla delar av ön de närmast kommande två veckorna. Vi såg mycket. Och vi fick mat på alla Fernandos favoritrestauranger. Han bjöd på allt och jag försökte försiktigt en gång till att få bjuda tillbaka, som tur var denna gången genom Maria som direkt sa ifrån att :  NNEEEEJ aldrig i livet. Då blir han förbannad. Så för två studenter på praktik blev detta en både rolig, informativ och härlig vistelse som jag aldrig kommer glömma. Jag håller på och söker efter de människor vi träffade under denna tiden för att berätta att vi bor här nu, Första försöket blev kort men filmat. Ni kan se lite av det i den film jag tänkte lägga ut här i morgon. Vi spelade nämligen in en film under hela vår resa runt ön, och den börjar i Ingenio. Men det blev inte så mycket därifrån eftersom det var lite spontant, och vi skulle runt hela ön – helst innan det blev mörkt.

Personal ute-50 Personal ute-13

Personal ute-43Så titta in och se filmen i morgon. Den är lite speciell för den är starten på någonting nytt som jag och Mattias kommer att erbjuda här framöver.

Personal ute-39Personal ute-40Personal ute-47 Personal ute-62 Personal ute-65 Personal ute-69 Personal ute-44

Nu har jag babblat i all oändlighet. Tänkte bara lägga upp några bilder egentligen. Men ha det så fint så kommer Ulrica till morgoninlägget.
Efter det i morgon kväll kommer filmen. Missa inte den!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.