post

Hur blir man inredare?

Hej vännen!

Hoppas du haft en härlig helg! 🙂 Här har vi tagit det ganska lugnt förutom ett tufft danspass igår! sååå härligt! Vi har ätit gott och bara mått bra!  Filippa,  Leon och jag  käkade suschi till middag igår och kollade på GRIMM serien på netflix,  riktigt bra faktiskt! blir nog några avsnitt idag med. 🙂

Homestyling

Jag tänkte visa dig några bilder som Win Win Photo tagit på Karlagatan 22a, det är den 2:a som jag visade er häromdagen men lovade några fler bilder + länken till objektet så att ni som letar bostad på herrhagen kan anmäla er till visningen! Ja ni har ju sett mina bilder men jag tycker att det är roligare att visa er RIKTIGA bilder som ett proffs tagit så en gång till nu! 🙂

köket karlagatan

vardagsrum

En nymålad härlig lägenhet, ljus och fräsch!

sovrum karlagatan

Och här bokar du dig till visning! det är Linda på Husman Hagberg som säljer detta objekt!

http://www.husmanhagberg.se/objekt/?objectid=OBJ23322_1384071996

Hur blir man inredare?

Ja den frågan får jag ganska ofta, det är många som drömmer om att få jobba som inredare och det ÄR ett drömjobb!! verkligen!! Men hur gör man då? Ja jag kan bara berätta hur min resa började och fram tills nu! Sedan finns det givetvis fler vägar att gå 🙂

Det hela började redan när jag vara liten, jag möblerade om, målade om, sydde kuddar och överkast, jag provade olika stilar. Växte upp i en konstnärsfamilj så färg och form har alltid varit självklart för hela min familj! För 25 år sedan öppnade jag tillsammans med en vän min första inredningsbyrå, jättekul och ett av våra stora uppdrag var hotell PLAZA 🙂  För 24 år sedan så gick jag min första inredningsutbildning på  indesign school  i Stockholm. Jag var då 22 år gammal och det var inte något ”vanligt” yrke och inredning var inte på långa vägar lika viktigt då som det är nu. Det var jag, några socitetsdamer från Östermalm och några gaykillar som gick på utbildningen. OTROLIGT roligt!!!! Jag lärde mig massor!  Efter det så har jag studerat själv ALLT som jag kommit över men jag har även gått Sköna hems utbildning vilket jag anser vara en mycket bra utbildning den kan jag varmt rekommendera 🙂 Vidare så har jag alltid hållit på med färg och form på ett eller annat sätt! Jobbade som dekoratör i några år, möbelaffär, har drivit flera egna inredningsbutiker, jag har själv haft en egen grundutbildning för att lära andra om inredning något som blev mycket populärt i början på 2000-talet 🙂 Jag blev butikschef på DUXIANA och jobbade där några år för att sedan öppna en inredningsbutik till och 2009  startade jag upp verksamheten som jag driver idag med inredning och homestyling.

Så enligt mig så behöver du förutom ett passionerat intresse följande, nr 1: ERFARENHET! Det måste man skaffa sig och man får inte vara rädd för att jobba och ta i och sedan nr 2: ERFARENHET!! Ja och då menar jag inte bara när det gäller inredning och färg och form nä,  något som är minst lika viktigt det är erfarenhet  av att kunna ”ta” folk på rätt sätt! Man kommer hem till folk i deras hem, det blir väldigt privat och vi är alla olika och har olika bakgrund man måste vara ödmjuk och kan du inte ha roligt med dina kunder oavsett om det gäller homestyling eller inredning ja då blir det svårt! Man måste också lära sig att uppskatta ALL inredning! det funkar inte att man ”fått till” en viss stil hemma som man gillar,  du måste han koll på lite mer än så! trender ska man hålla koll på men det viktigaste det är att man kan jobba med just den människa man har framför sig, vad är det denna person drömmer om?  hur vill de ha det hemma? Det är en stor del av jobbet som en inredare måste kunna fixa, att klura ut vad kunden vill ha, man måste kunna plocka fram ett förslag även om kunden inte själv med ord kan förmedla hur denna vill ha det. De flesta av mina kollegor som du känner till som Lulu Carter, Jimmy Schönning och amerikanska Nate Berkus är självlärda och de har precis som jag skaffat sig kunskap och erfarenhet genom åren. Så du som vill jobba som inredare ha tålamod, lär dig genom att se, känna, uppleva inredning! Var alltid vaken och SE SE SE!!!  Idag finns det mycket bra utbildningar som man kan gå och efter det eller om man lär sig själv så är det bara att köra på men man får aldrig sluta att lära sig och vara nyfiken.. Min väg är som sagt en väg att gå men med passion och erfarenhet så kommer man långt! Ja så här har min väg varit fram tills idag och jag är oerhört tacksam och glad över att idag stolt kunna säga att jag i Karlstad är störst och mest erfaren när det gäller homestyling och jag är den enda som kan erbjuda helhetslösningar i den utsträckningen som jag kan! 🙂 Så ge inte upp om du drömmer om detta yrke! Kan jag lyckas så kan du med..

Nu ska jag se på några fler avsnitt av GRIMM såå spännande! Jag kommer att starta upp lite nya spännande projekt detta år som jag tror kommer att glädja dig som är intresserad av inredning <3

Ha en fin kväll!

LOVE/U XOXO

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.