post

Las Palmas, staden som har allt!

God morgon mina vänner!

Borde jag inte sova vid den här tiden? Vaknade runt 06 och kunde inte somna om! Aja…Igår hade vi en riktig chilldag jag och Håkan. Leon hade en kompis här och de underhöll sig genom att spela spel såklart och  jag och Mr.H låg vid poolen och jag läste ut min bok! Bra bok föresten! Håkan Nesser ”Styckerskan från lilla burma” Läs den!

När vi kommer till våra matvanor denna vecka så kan jag meddela att det går mycket bra! Inget fusk alls förutom att jag provsmakade det mos som jag gjorde till Leon med kompis, thats it! Har ju snart gjort en vecka och jag känner mig nöjd, den enda carvings som kommit upp i min hjärna är en maträtt som är helt ok jag var/är så sugen på räkor!! Letade både här och där och kom tillslut hem med 800 gram med något som SÅG gott ut! BLÄÄÄ! smakade inte gott så jag slängde allt! Fick däremot både recept på att koka räkor själv och vart jag kan hitta typ ”svenska” räkor så detta ska nog lösa sig! Idag så ska vi prata om Las Palmas här på bloggen!

Las Palmas, staden som har allt!

Ja det är faktiskt sant! Det finns så mycket att skriva och bilder att visa om denna stad så det finns inte plats i ett blogginlägg! Jag kommer bara att lyfta fram en del och visar er några bilder. Gran Canaria är ju mindre än Gotland för den som inte vet, men det är helt fantastiskt att det kan finnas så mycket olikheter på en och samma lilla ö.

Las Palmas är mångas favorit så även min men jag vill inte bo där. Det är stor skillnad på vädret trots att det bara skiljer några mil, det är varmt året om med svenska mått mätt men, ja jag vill gärna leva på södern och kunna njuta av sol och värme året om. Men att åka dit och shoppa eller besöka Las Canteras stranden är en fröjd.

Lite historia

Las Palmas grundades redan 1478 och staden har genomgått en mängd attacker bl.a av engelsmän och holländare men även av pirater under 16-1700-talet då staden hade ett uppsving pga export av socker rör till USA och europa. Under 1800-talet så blev det möjligt för fartyg att lägga till och i och med det så började en ny era för Las Palmas och Gran Canaria.

1957 så började turismen ta fart och började faktiskt då bl.a med ett plan med 54 svenskar landade i Las Palmas. Efter det så blev Gran Canaria mer och mer en välbesökt turist ö. Idag bor närmare 400 000 människor i Las Palmas och många av dem är faktiskt svenskar men också invånare från hela världen.

Det jag personligen gillar med Las Palmas det är det faktum att på en liten yta så har man verkligen ALLT! Du har storstadspuls, gamla stan, fina parker, båthamnar och sist men inte minst STRANDEN!! Las Canteras är för mig definitionen av den perfekta stranden rent estetiskt. Det känns som att närvara i en gammal bondfilm eller nåt sånt när man går längs Las Canteras. Den gulvita stranden, palmerna och de blåvitrandiga husen

En kort sammanfattning av staden

Las Canteras den 4 km långa stranden, Så vackert! Eller hur?

Du hittar en underbar saluhall i Las Palmas

En massa shopping!! I gamla stan så hittar du bl.a en av mina favoritbutiker ZARA HOME
Arkitekturen i stan är på många ställen fantastisk! Mysiga ställen att äta tapas på Och dessa fina hamnar! Med en massa mysiga restauranger!  Kolla in denna restaurang om du är i Las Palmas, mycket hög klass! Att köra en PW i Las Palmas är en fröjd! Så mycket att titta på!

Jag skulle kunna sitta och skriva ett milslångt inlägg om bara Las Palmas! Skriv detta på listan av städer att besöka!

Ja det var dagens rapport från Bloggarn på Gran Canaria!

Nu ska jag strax hälla i mig mina morgon drinkar, ta en kaffe och njuta av solen som lirkar sig fram allteftersom timmarna rullar på ! Ha en underbar söndag hörrni! Jag är snart tillbaka igen!

LOVE/U XOXO

4 thoughts on “Las Palmas, staden som har allt!

  1. Vi som har lägenhet här älskar också Las Palmas!!! Och vädret är inte så trist som det sägs!! Bara mer ostadigt.

    • Ja det är så mysigt där och jag kan verkligen sakna den möjligheten att gå rakt ut i storstan, inte samma sak i San Agustin, fint på olika vis.
      Är det så med vädret? 🙂 Jag tycker att det lyckas vara mulet många av gångerna vi varit där 🙂

  2. Hej! Läste du ville ha svenska räkor! Då rekommenderar jag dig att i Mercado finns Tapas Rökeri som drivs av en svensk dam. Du hittar det på internet! De säljer skadinaviska produkter! Och NORSKA RÄKOR!!! Vi handlar där när vi är i Las Palmas vi bor i Las Palmas. Rekommenderas!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.