post

När man blir sjuk på Gran Canaria!

Hej min sköna böna!

Nu är jag tillbaka från sjukhuset och har även ätit en god nyttig lunch! Jag tänkte så här att jag måste boosta med nyttigheter så jag stannade på Spar och köpte en massa grönsaker! Det blev ”Kajsas gratäng” idag som består av skivad zuccini, lök och tomater! Mozzarella skivad mellan allt. Pressa en klyfta vitlök över och krydda med salt peppar och oregano. Jag hottade upp dagens gratäng med en halv färsk chili. När allt ligger i en gratängform så slå över en burk med krossade tomater och lite grädde om du vill. Parmesan och vanlig ost i massor ovanpå detta och skjuss i ugnen!! Detta är mycket gott och nyttigt!!

När man blir sjuk på Gran Canaria!

Ja vad gör man då? Ja, om man bor här så är det bra att ha en försäkring. Vi har Mapfre och den tecknar man förmånligast på ikea faktiskt!! et kostade för oss ca 45€/månad och ibland kan man teckna för 39€/mån lite beroende på hur gammal man är. Så nu när jag blev sjuk så var det bara att gå ner till Clinica Roca som är ett privatsjukhus och lämna fram sitt lilla kort och det kostar ingenting där på plats! Dessutom så ingår det 1 undersökning av tänderna per år + att man har rabatt om man behöver göra något som en lagning eller så!! MEN kom i håg! Det kan bli dyrt om du inte har någon försäkring!! väldigt dyrt!! Om du bara är här på semester eller kortare vistelse så räcker det med EU kortet som man får på försäkringskassan, du får förvisso betala själv tror jag men mot kvitto så får du tillbaka pengarna när du kommer tillbaka till Sverige igen!

Vad var det för fel på mig då? Ja för det första så var det  ju som vanligt när man går till doktorn, men på detta sjukhus så är det alltid med en tolk om man inte pratar spanska. Det finns svenska, norska , tyska och danska, Min pratade engelska. Doktorn tittade i halsen och sa att jag var så röd och infekterad så det såg ut som att det blödde? hmm? lät ju inte så bra!! Jag fick följa med till ett labb och där togs det ett streptokocker prov som var negativt så ingen penicillin vilket ju alltid är bra om man slipper! Men när jag satt och väntade så kom det en sköterska och tog med mig till ett rum och bad mig dra ner brallorna för nu skulle det sättas en spruta i arslet på mig!! eller ja, på skinkan då!! Tydligen smärtstillande? hmm..Jag tyckte det gjorde ont i rumpan nu istället!! Men ok, så gör man här alltså!! Väl inne hos farbror doktorn igen så fick jag recept på antiinflammatoriskt och någon antihistamin! Så som ni ser, inga konstigheter! Som vanligt fast här på Gran Canaria!!  🙂

Jag skulle dricka mycket vatten och juicer och komma tillbaka om en vecka om jag inte blev bra!

Nu ska jag vila mig ordentligt!

Se ya later!

LOVE/U XOXO

5 thoughts on “När man blir sjuk på Gran Canaria!

  1. Hoppas du snart blir bra igen det var roligt att hitta dig här igen du försvan från mig för ett tag sen jag kommer ner till playa del ingles den 17/2 det ska bli skönt idag är det 11,5gr i Motala

    • Hej Anne-Cathrine! Så kul att du kollar bloggen igen!! Å vad härligt att ha lite värme att se fram emot i Februari!!
      Ha en fin kväll! kram kram

  2. Hoppas du snart blir bra igen det var roligt att hitta dig här igen du försvan från mig för ett tag sen jag kommer ner till playa del ingles den 17/2 det ska bli skönt idag är det 11,5gr i Motala

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.