post

Playa del Inglés turisternas favorit – Gran Canaria

Hej på er bloggisar!

Här har vi redan hunnit med ett pass på Beach Gym i San Agustin! Vi trotsar träningsvärken och fortsätter!! Vi är ju just nu i början på vårt nya liv som gym-människor och det är oerhört plågsamt. Det är jättekul men AJJJ! ONT! ONT! ONT! Jag har ju gjort detta förut så jag vet att det är övergående och att man efter ett tag eftersträva liite träningsvärk men detta!!! Perkule vad vi stånkar och stönar oss fram här minsta rörelse! Hahaha! Gårdagens fotografering av brudparet med barn gick mycket bra trots värmen! Bilder kommer på bloggen om någon dag! Det var ett privat bröllop och jag var ett av 2 vittnen förutom fotograf. Jag känner ju inte brudparet men ändå kom det en liten tår, det är ju så fint! Efter foto så blev det lite bad för att gå hem och sitta och slappa innan gästerna och Håkan serverade en grillmiddag! Vi provade att grilla fisken Dorada och den kan jag varmt rekommendera! Mycket gott!

Idag ska vi göra en utflykt med Kajsa och Stefan vi får se vart vi hamnar, kanske Playa del Inglés vi får se! Men jag ska i alla fall visa er en kaskad med bilder från våra dagar på den stranden, det har blivit några!

Playa del Inglés

Playa del Inglés är en mycket populär strand bland turister vilket man förstår. Stranden sitter i hop med Stranden i San Agustin och ända bort till Fyren Faro i Meloneras. Stranden är sammanlagt 8 km lång. Playa del Inglés levde från början mestadels av jordbruk men nu är det givetvis turism som är deras största inkomstkälla. Vi har besökt stranden många gånger mycket pga att Leon gillar den fina sanden och de höga vågorna som man kan leka i. Enligt Wikepedia så bor det ca 45 000 människor här om man räknar med området Maspalomas. I Playa del Inglés så hittar man i princip allt, här finns det något för ALLA  men vill du inte hänga med en massa turister så är det fel grej för dig. Maspalomas öken ligger i anslutning till Playa del Inglés stranden och den är populär att besöka. Jag har hört att sanden kommit hit från Sahara men läste idag att den kommer från havets botten!? Hur som helst så är det lite kul med en öken på Gran Canaria tycker jag. För den som gillar att bada naken så finns det en nudist strand i Maspalomas.

Man ser till Playa del Inglés från oss!

Det är lite kul att vi ser så långt bort från vårt hus och när udden är täckt av dimma så vet vi att det är Calima. Det blåser en del i Playa del Inglés och vissa dagar så är det inte så kul att ligga där om man inte vill ha sand precis överallt! Sanden är lätt och fin och kan piska på rätt rejält och letar sig in på ställen där den inte ska vara om jag säger så! På stranden så kommer det ibland killar som säljer frukt! Leon gillade inte kokosnöt!Nomi & Filippa tyckte att det var mysigt och gott att äta kokosnöt på strandenEn blåsig dag i Playa del Inglés!Jag tycker att det är vackert med sanden som bildar olika mönster av blåsten!Det finns  flera kiosker där man kan köpa lättare mat och drycker.Varning! Gå INTE i bara flipflops om du vill gå i öknen!! Det bränner!1 Och ta med vatten!

Playa del Inglés the beachIbland är det lättare att få en egen plats på stranden!Och ibland är det tokfullt!!När det blåser lagom mycket så är vågorna härliga! Vi brukar gå och lyssna på Jimmy på Dunes & Tunes Det finns gott om plats för strandlek! Och det går Thailändskor som erbjuder massage på stranden! Men passup! De har inte tillstånd så rätt som det är så kanske massagen slutar och tjejen har gömt sig! Då är det strandpolisen som kört förbi!! 

Restaurangerna på stranden

Rent mat-mässigt på stranden så är det inte många som överaskar men hey! Man måste ju inte äta kulinariska maträtter jämt! Ibland så går det bra att äta en halv grillad kyckling för 4.9€ eller en pizza, eller hur? Tidigare så käkade vi på Martini om vi ville ha lite ”bättre” mat men nu heter det Tipsy Hammock och det har vi inte testat ännu. Annars så gör man som spanjorerna och tar med sig en kylbox med mat och dryck! Funkar fint det med!

Nu är det dags för oss att göra oss i ordning, kanske blir det en dag i Playa del Inglés som sagt!

Ha det bäst!

LOVE/U XOXO

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *