post

San Agustin där Svenskarna bor!

Hejsan godingar!

Ja här har man varit uppe med tuppen igen då! Men det är otroligt vackert att sitta och se en ny dag vakna till liv. färgerna som ändras över atlanten allteftersom solen stiger. Det är tyst och stilla, fågelkvitter och havet som slår stilla mot stranden. Man kan ha det sämre, vi är lyckligt lottade! Det är dessutom fredag som är min favorit dag! Idag så ska jag röja undan lite men sedan så står det slappa på schemat idag! Jag ska pumpa däcken på min rosa cykel som jag inte har hoppat upp på en enda gång sedan vi flyttade hit! Om det inte är punka så ska jag ta mig en tur lite senare. Anledningen att den har stått så länge orörd är lathet! Ni som vet vart vi bor är väl bekanta med den långa backe som vi har upp till oss! Ner går ju bra men sen…när jag ska hem! Pust! Men ja, jag får väl gå helt enkelt!

San Agustin där Svenskarna bor!

Ja, vi bor ju i San Agustin som trogna bloggläsare och vänner mfl känner till. Men för den som inte känner till detta och kanske inte heller har varit i San Agustin så tänkte jag berätta lite om denna by. San Agustin började byggas 1962 och innan det så visste man knappt om vad turism var för något! Sverige har varit med på många sätt och vis under uppbyggnaden av San Agustin och idag är det lite av en ”svenskort” Många Svenskar bor i San Agustin. Här har vi Svenska kyrkan och Svenska skolan där vår son Leon går. Det finns mängder av svenskar som driver företag här, barer, restauranger, hälsa, skönhet mm mm Det är mycket lugnt och skönt i San Agustin och det är sällan stranden blir lika belamrad som den kan bli på andra ställen på ön. Gran Canaria är ju en vulkanö så många av sandstränderna är ”svarta” förutom på vissa ställen som tex Maspalomas och de ställen där man importerat sand. Stranden i San Agustin tillhör en av de ”naturliga” stränderna.

Sällskapsresan

Ja alla känner ju till sällskapsresan med Lasse Åberg och flera av er vet säkert att filmen spelades i bla här i San Agustin! Bl.a på Monte Rojo Garden här i San Agustin, där spelade man in den klassiska scenen vid poolen.

 

 

 

 

 

bild lånad från nätet!bild lånad från nätet

Vi trivs jättebra i San Agustin även om min dröm skulle vara att bo i Puerto de Mogan som jag skrev om igår! Det är perfekt för barnfamiljer och det är en fin sammanhållning mellan de flesta svenskar här!I köpcentrat så hittar du flertalet bra restauranger där du kan äta billigt och gott. Min favorit är dock Greek Taverna och där är priserna lite högre men ack så mycket gott! Vill man äta superbilligt så sätter man sig på restaurangen bredvid so ägs av ett spanskt syskonpar ”Bodega la Riojana” Där är det många spanjorer som äter och där kan du käka spansk mat som håller god klass för en billig peng! Vi brukar köpa med mat hem ibland därifrån. Det som jag gillar allra mest här i San Agustin är strandpromenaden!! Den är underbar och du kan promenera längs med havet ända bort till Playa del inglés! Underbart att köra en PW med havet som sällskap!

Så du som gillar lugn och ro skall absolut besöka eller bosätta dig i San Agustin.

På tal om lugn och ro, nu ska jag dricka en morgon shake på terassen och i solen, bara njuta av livet!

Ha en underbart härlig fredag och du som gillar mode -skönhet-hälsa kikar in igen lite senare för dagens tips!

LOVE/U XOXO

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.