Skaffa mer upplysning, tack!

Hej raringar!

Allt bra med er? Här är det bara toppen ska jag säga! Uppe tidigt och nu avnjutit 2 lös kokta ägg och ska strax dricka en kopp kaffe med ekologisk kokosolja. Jag varvar frukosten med 2 ägg eller lite grekisk yoghurt med hemmagjord granola. Oftast så äter jag även en halv grape och en halv avocado också. Vad äter du till frukost? Det råder ju delade meningar angående detta med om man bör äta frulle eller inte. En del är ”profeter” och skriker ut: Skaffa mer upplysning tack! Medans jag tror att man ska försöka lyssna på sin egen kropp istället! Vad funkar för dig och inte! Jag är olika, ibland är jag inte alls hungrig och då räcker det med en kopp kaffe och sedan väntar jag med att äta till lunchtid. Men det är klart, upplysning om vad som är hälsosamt och inte är ju alltid bra! Idag ska vi tala om en annan form av upplysning, nämligen belysning…

Upplysning om belysning

Upplysning om belysning ja, viktiga grejer! Som ni som följt mig länge eller kanske känner mig så vet ni att jag jobbat som inredare i många år. Tror eventuellt att jag föddes till det! hehe! Skämt åsido! Inredning är ju otroligt viktigt för välbefinnandet anser jag. Jag menar dock inte nödvändigtvis att det måste kosta skjortan! Nej då, jag menar att man ska skapa balans och harmoni i sitt hem så att man trivs och mår bra! I mina inredningskurser så talar jag en hel del om det och jag försöker även  BELYSA (haha! ordvitsar är lite kul) vikten av att BELYSA sitt hem på rätt sätt! Lägg lite tid på det är mitt råd. För att få ett intressant hem så behöver du lite olika typer av belysning: Punktbelysning – rikta belysning mot tex tavlor eller andra vackra föremål. Mysbelysning – bordslampor eller fönsterlampor. Läslampor och såklart takbelysning för att kunna städa tex.

Läcker belysning

Ja om du är som jag och dras till allt som är vackert så lägger du givetvis lite vikt i hur belysningen ser ut. Designen är viktig. När jag tidigare jobbade som butikschef på DUXIANA i Karlstad så fastnade jag för Louis Poulsen.

Louis Poulsen är en dansk producent av belysningsarmaturer med säte i Köpenhamn. Företaget grundades 1874 av Ludvig R. Poulsen. Till Louis Poulsens mest kända artiklar hör PH-lampan som formgavs 1926 av den danske arkitekten Poul Henningsen

Det som är oerhört fascinerande är hur dessa lampor än idag känns oerhört moderna och helt nya!!! För den som inte känner till historien så skulle man ju aldrig kunna drömma om att denna design har så många år på nacken!! Inte sant? I samarbete med lampan.se så ska jag visa er några riktigt snygga lampor, inte bara från Louis Poulsen! Kolla in dessa snyggingar!! PH 5 Mini takpendel  (ovan) är ett nytillskott, en mindre takpendel som jag tycker är supersnygg speciellt när man har fler än en.

Hur snygg är inte denna vägglampa? (ovan) En på vardera sida av sängen eller soffan är såå coolt! Denna heter:
Bazar och kommer från By Rydéns

Eller varför inte en sådan här liten goding vid namn Theo från  Watt & Veke!!

Mysbelysning från något som ser ut som ett isblock? Ja varför inte!! Blocklampan från Design House Stockholm

Välj rätt stil på belysningen!

Ja det finns sååå mycket att välja på! I den första delen av min inredningskurs så får man lära sig vilken stil man gillar bäst och vad och hur man bör göra för att få till den ”rätta” stilen. Att mixa och matcha kan vara charmigt men jag föreslår att du försöker hålla någon form av röd tråd även när du väljer din belysning!  Det var allt för mig for now mina vänner! Återkommer snart med mer inredningstips och annat smått och gott! Ha en uuuuunderbar dag!

LOVE/U XOXO

One thought on “Skaffa mer upplysning, tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.