Varför måste man klaga när man är på semester?

Hej snygging!

Tjohooo! Inatt sov jag i 9 timmar! WOW!! Som en prinsessa. Känslan för mig som har haft sömnproblem i 20 år när jag faktiskt får sova är magisk! Nu för tiden så bryr jag mig inte så mycket om att det blir få timmar med sömn. Så länge som jag får 4-5 timmar så funkar min kropp och jag kan inte klaga på det alls. MEN nu natt till både tisdag och onsdag så sov jag ALLDELES för lite. 3 timmar första natten och igår natt så blev det 1.5 och då blev jag väckt av Leon som inte kunde sova pga värmen.

Han somnade i hängmattan ute runt 06 på morgonen. Tjohoo! Jag la mig efter det och fick helt enkelt skippa jobbet i går. Suck! Men men…som sagt idag är jag pigg som en mört!! Jag ska inte klaga alls! En jobbarkompis har samma problem och hennes läkare har sagt till henne att vissa människor helt enkelt inte behöver lika mycket sömn som andra. Ja så kan det kanske vara med mig också! Men mindre än 4 timmar funkar INTE ALLS! Idag ska jag inte klaga men jag ska ta upp en sak som jag märker att andra vill klaga på här på Gran Canaria. 

Varför måste man klaga på semestern?

Ja, jag träffar ju massor av människor på semester både i mitt jobb på Holiday Club men också via mina andra jobb såklart eftersom vi bor i ett semesterparadis. De flesta ÄR ju nöjda och glada när jag träffar dem det måste jag understryka men jag har märkt att det finns ett litet behov av att klaga lite ändå! Vad klagas det på då? Jo, de flesta klagar på inkastare utanför restaurangerna. Ni vet om man går förbi ett restaurang stråk så kan man få känslan av att alla vill dra in dig, eller hur? 

När jag får höra detta så brukar de flesta ändra uppfattning när jag lägger fram det från deras perspektiv. Nummer 1 konkurrensen mellan restaurangerna är ENORM!!! Och varje restaurangägare sliter för att få ihop sina kronor. De flesta som står utanför restaurangerna är anställda enbart för att försöka få in dig till dem. Inkastaren MÅSTE göra på det viset som du kanske upplever obehagligt annars får han förmodligen sparken. De tjänar oerhört lite pengar och de jobbar oftast på obekväm arbetstid som vi svenskar skulle kalla det för. 

Vad kan vi göra då?

När du passerar en inkastare så är mitt förslag att du ler och artigt tacka nej om du inte vill äta just där. Detta är deras arbetsplats och tänk om någon skulle passera dig varje dag på jobbet och titta surt på dig eller kanske t.o.m klaga på dig! Inte så upplyftande kanske? Vidare så kan jag berätta att en servitris/bartender på en restaurang tjänar på ett ungefär 10 000 svenska kronor efter skatt om man jobbar 6 kvällar i veckan. Inte så mycket att hurra för eller hur? Därför mina vänner så ska ni ALLTID ge dricks om servicen varit bra. Om man bara beställer ett glas vin eller en kopp kaffe så behöver man inte ge dricks men om ni är ute och äter så lägg dricks. Jepp! Nu vet ni! Ge dricks och var trevliga mot inkastare! Eller föresten var trevliga mot ALLA så blir livet MYCKET bättre både för dig och för andra! 

Nu kära ni ska jag dricka lite kaffe och ladda för att gå ut med trevliga kunder!

Ha en underbar Torsdag!

LOVE/U XOXO

Håll i hatten!

Ulrica Ask Morling på San Agustin beach

6 thoughts on “Varför måste man klaga när man är på semester?

 1. Hej söta vän! Det var ett tag sedan jag skrev till dej.
  Håller med dej det du skrev om! Har bar upplevt
  underbart när man har varit på gran Canaria.
  Skulle vara trevligt o få träffa er någon gång som är så positiv. Tack för dina fina inlägg.🤗😘😘
  Ps vi har högsommaren här 25-30gr i Sverige.

  • Hej Hansa! Så kul att du hör av dig!! Ja du får höra av dig när ni är här 🙂 Tack snälla du för att du läser min blogg! Njut av den svenska sommarvärmen! Kram kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.