post

Vi vaknade upp på Gran Canaria vårt nya hem!

Hej fina!

Vaknade som vanligt runt 7 🙂 Men jag vet inte, de senaste dagarna så har jag varit såååå kvällstrött! Somnar innan 22?? Och det är klart att då behöver man ju inte sova längre!! Nu har jag druckit några espresso, ätit ett kokt ägg med exklusiv kalles kaviar (den kostade nästan 50 spänn!!) och en liten grekisk yoghurt bra för tarmfloran 🙂 !! På detta så äter jag gärna grapefrukt också!! Bra för levern 🙂 Ja jag är lite noga med vad jag stoppar i mig och varför! Såklart att jag äter onyttigheter, det vet ni ju att jag gör men jag försöker i den mån det är möjligt att vara strikt! Nu när jag tränar så äter jag aningens mer och även liiite mer kollisar från tex råris för att jag tycker att det är så gott! Och jag kan som igår även fuska med liiite tacobröd, men inte varje dag!

Ja ni, ett år precis har gått nu!! För ett år sedan så vaknade vi upp här på Gran Canaria som då skulle bli vårt nya hem! Det var ju inte helt smidigt när vi kom den där natten den 23 september för ett år sedan eller nej! 24:e menade jag ju!! Vi kom typ kl 2 på morgonen!! Vi anlände med taxi här utanför vårt hem, Håkan var typ döv då det slog lock på flyget och vi var sååå trötta! 2 resväskor var + handbagage, hundbur och lite påsar!! Vi såg fram emot att lägga oss i våra sängar! MEN!! hm…Mäklaren hade sagt att en granne hade nyckel och skulle möta upp?? Nope!! Granne ringer hyresvärd som är full och kan inte komma och hjälpa oss! Han hade lagt nyckeln i brevlådan men där fanns ingen nyckel!! Ni kan tänka er va? Sååå trötta och slitna, vi ville bara sova!! Ta in på hotell sa hyresvärden, jag betalar!! Tyvärr så visste vi inte då att det faktiskt finns ett familjerum som tar emot hundar så Håkan och Imon sov på lilla terassen i en fåtölj och jag och Leon tog in på Gloria Palace!! Konstigt det blev då!

Så för exakt ett år sedan så åt vi frulle på hotell jag och Leon och under tiden som Håkan sov så smög sig hyresvärden in över dem! Hahah! vilken syn! Och plockade fram nyckel som hela tiden funnits på plats!! Mäklaren hade lagt nyckeln i en dyna??? Håkan vaknade upp och hade nycklarna framför sig!!! Aja…tur var väl det för när vi väl kom in så fick vi se att det var sååå ostädat!! Smutsiga lakan i sängarna, skräp, hundhår och annat på golvet! Det var kaffe kvar i bryggaren med mögel i såklart! osv… Det har ju inte varit så najs och somnat i om jag säger så!! Så det första vi fick göra var att ringa på städfirma!! Och tvätta lakan!! Måttligt kul!!!

2015-10-08 10.23.38

Terassen efter städning när vi kom!!

2015-11-11 11.21.32

Terassen efter att våra möbler kommit hit!!

2015-10-08 10.31.31 HDR

Sovrum när vi kom

2015-11-10 09.43.35 HDR

Sovrum efter

2015-10-08 10.28.27

Matplats före

13296345_10154216655146738_2056205908_n

Matplats nu

2015-10-08 10.28.41

Vardagsrum när vi kom

IMG_9999

Vardagsrum nu

Vi bodde i hyresvärdens möbler i ca 3 veckor i väntan på att containern med våra saker skulle komma! Och jag kan väl säga så här att jag är sååå glad att vi fick hit våra saker!!! Det känns på riktigt som vårt hem nu! Leon fick vara lite ledig då från skolan för att acklimatisera sig lite och han började skolan den 1 oktober tror jag det var eller kanske 4 med tanke på att 1 måste ha varit en fredag! nåja, nu har det alltså redan gått ett helt år!! Helt fantastiskt! Vi har haft en underbart år och vi ser fram emot framtiden här! Allt känns så bra!! Vi har fått så många nya fina vänner, affärsbekanta och andra bra kontakter!

jag-och-monica_pp

Jag och min fina vän Monica som också flyttar hit nu och som också bloggar!! Hennes blogg hittar du HÄR

På detta år så har vi hunnit med att både göra bra saker och göra bort oss! Vi startade upp ganska naiva med tanke på att vi inte hade en aaaning om hur saker och ting fungerar här!! Haha! Ja, ni som följer mig vet att vissa saker har vi bara fått ge upp! Som detta med båten tex Herregud! såå mycket bestämmelser och lagar, papper, tillstånd mm mm Vi bestämde oss för att lägga båtköpet på is ett tag helt enkelt! Det är ju också så att om man inte gör rätt, om man inte har varenda papper som det ska så kan det bli dryyyyga böter mm mm Så ja, vi väntar med båt helt enkelt!! Samma sak med webshop! Tanken var att folk här på GC skulle kunna köpa lite justa kläder mm av mig men ja, då är det en massa extrakostnader man åker på!! Så varorna blir för dyra för konsument!! Så vänta lite, lära sig mer innan vi startar med det också! Mina tavlor mm kommer vi att lägga upp men jag kommer att vänta med kläder så länge!! Vi vill inte göra bort oss i onödan!!

Nu är det ju inte så att vi ligger på latsidan utan vi har ju en hel del andra projekt som vi jobbar med! Som ni ju vet! 🙂

Jag tänkte fortsätta att berätta lite om vår resa hit i fler inlägg, hur vi bestämde oss, hur vi gjorde med allt innan osv så om du är intresserad så håll utkik här på bloggen, har du några frågor så tveka inte! Jag svarar på allt jag kan!!

Nu ska vi bestämma vad vi ska hitta på idag jag och Leon!

Ha en fin dag!

LOVE/U XOXO

2 thoughts on “Vi vaknade upp på Gran Canaria vårt nya hem!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.