post

Klimakteriekossan från Gran Canaria talar ut!

Hej mina fina!

Ja så är det dags även för mig! Detta ELÄNDE som man ska vara tvungen att gå igenom!! Jag pratar om klimakteriet förstås!! Varför lixom? Jag bara undrar? Jag menar Om nu gud har skapat människan så måste han ta mig tusan varit riktigt pissed off på något eller oerhört förvirrad över själva receptet så att säga. Han måste ha gjort lite misstag i själva blandningen av degen, ja den som han då skulle fördela på en man och en kvinna!! Jag menar såklart att fördelningen av elände som man ska tvingas utstå i livet  rent kroppsligt inte blivit riktigt rättvis! Något gick snett där va? Tappade han burken med elände och smärta över oss kvinnor och sa Hoppsan! En ryckning på axlarna och: -Ajaaa… inte mycket att göra åt! Gjort är gjort! Jag bara undrar lite… Vi kan väl börja med detta, det första som händer flickan som ska bli kvinna är MENS! Va? Blod en gång i månaden och ett grattis du har blivit kvinna? Va? Det är ju ett straff! Dessutom så ska vi stå ut med PMS INNAN mensen så på direkten där så går ju 2 veckor bort av en månad. Hur många dagar går bort för männen? Mansförkylningar räknas inte!!

Jaha! Som om det inte var nog med det! ÄGGLOSSNINGEN! Vad är det för knas att vi ska bli uppsvällda och pluffsiga, få ont i magen, sprängande tuttar och bli allmänt irriterade just den tiden i månaden som vi kan fortplanta oss?? Just saying…Något blev fel i receptet här också va? Och där gick det bort en vecka till för oss kvinnor!! Tjohooo! Grattis kvinna du har en hel vecka varje månad då du känner dig glad och snygg!! ”Snyggveckan” som jag kallar den!!

Och sedan kommer vi till den fantastiska tid när vi ska bära på ett barn i 9 månader (vilket ÄR underbart  <3 älskar mina barn <3  ) och vi ska då leva med typ samma besvär som i klimakteriet! Är det en liten övning kanske? hm….  Svettningar, viktuppgång, vatten i fötterna, svullna händer, sura uppstötningar, foglossning och läckande bröst! Hej å hå!! Vi vaggar oss fram tills vi ska utsättas för det STORA provet i livet! Vi ska trycka ut ett barn som är ganska mycket större än din vagina!! Det sliter i kroppen och smärtan är ENORM och den stackars stackars pappan får stå bredvid och hålla handen!! Detta kan ta timmar!! Tjohooo! Som tur är så kryddade Gud oss kvinnor REJÄLT med moderskärlek och instinkter och han har också slängt i en ingrediens  som gör att vi glömmer BORT hur ont det gör att föda barn!! Fiffigt va? Det gör ju att vi gärna vill ha fler av dessa, fler underbara barn! 🙂

Tur att man glömmer det mesta haha!  Men vi vet ju alla vi kvinnor som fött barn hur det är att gå på toa eller bara som en sån här lyxig sak som att kunna sitta ner efter en förlossning!! Mjölkstockning och konstant läckande bröst är också härliga grejer som vi kvinnor ska gå igenom!! Fast den grejen fattar jag! Det ska inte bli barn för tätt tänkte gud så han satte in en massa kroppsliga hinder för det! Smart! Så med barn-spyor på alla kläder, doften av sur mjölk efter läckande bröst, fett hår. svettluktande armhålor för att man glömt bort att duscha för att man är för trött och glömt bort vilken dag det är! Efter allt detta så ska vi alltså försöka att komma tillbaka och bli som vanligt igen! Snygga och fina kvinnor som klarar av och fixar allt med en unge på höften och en i vaggan! Ja många av oss har ju gjort om denna procedur flera gånger!! 🙂

Ja och allt detta är ju INNAN klimakteriet! Räckte det inte där lixom? Var han som skapade oss tvungen att göra detta  mot oss? Kunde vi inte bara få en härligt bekymmersfri och smärtfri period efter 45+ ? För ja, nu när man är där då!! Helt plötsligt när man kommit in i detta stadium så finns det inga särskilda dagar alls längre!! Ingen kalender att titta i!! Kroppen blir helt oberäknelig!! Än så länge så har jag personligen inte mer bekymmer än svallningar och frossa (+ viktuppgång)  men ÄNDÅ!! Hallåååå??? Och detta med att man inte ens vet när man ska blöda eller OM man ska göra det! Ghaaa….. Inte undra på att torra slemhinnor kommer som ett brev på posten man får ju för f-n gå med tampong i tid och otid utifallatt! Haha! Ja jag tycker inte att han gjorde ett bra jobb där Gud. lite orättvis fördelning i alla fall som sagt! Vilka kroppsliga bekymmer mer än ölmage skickades med den manliga befolkningen? !  ha?

Och till slut som om det inte var nog med alla bekymmer man får under klimakteriet, det är lite fuuult att säga att man är i klimakteriet också eller hur?! Då är man en gammal tant, surkärring, förbrukad och tråkigt! Haha!  Jag är i alla fall oerhört tacksam över att bo på Gran Canaria i sommarvärme året om då det är ingen mer än jag som vet om att jag ”svallar” och har mig! Ja, förutom ni nu då! haha!  Yes! så nu vet ni det också! inte många hemligheter kvar nu 😉 hehe!  Hoppas att ni läst detta med glimten i öget! Jag är 100% nöjd med mitt liv både med och utan svallningar! 😉

Just nu i skrivande stund är jag i alla fall svallningsfri 😉 hehe! men ska strax  börja röja lite och förbereda inför kvällens styling och plåtning!

Det ska bli jättekul! Säkert svettigt men det är det ingen som bryr sig om här!

Ha en härlig dag det tänker jag ha!

Mvh Klimakteriekossan på Gran Canaria!

ps. bilderna är idag lånade från nätet! min stämpel är på då jag inte vet hur jag får bort denna automatik. men det är alltså bara lånade bilder idag!

LOVE/U XOXO

 

2 thoughts on “Klimakteriekossan från Gran Canaria talar ut!

 1. Hihihihi så underbart läsa detta. Alltså hur rätt har du inte för en mansförkylning vad är det jämfört med vad vi kvinnor får gå igenom. Barnafödandet är helt ok för det är en helt otroligt härligt tid men men det före och efter. Nu har jag tack och lov klarat av mitt klimakteriebesvär. Tog bara typ 12 år men that´s life så nu vet du vad du har att vänta dig. En sak till. Man brukar oftast få lika besvär som sin mor och det stämmer åtminstone på mig. Svallningar i stup och kvarten men som sagt nu är det tack och lov över så nu njuter jag av att vara fri från både mens och klimaktieriet.
  Ha det gott och svalla på min kära vän.
  Kram <3

  • Hej fining! Jasså bara 12 år säger du?? Haha! Jahapp! Då vet jag! 😉 hihi!
   Ja barnafödandet är ju det som är drivkraften på något vis, DET är ju en fin tid om än kroppsligt jobbig! I alla fall för mig som blev stor som ett hus 🙂 Men sen kommer belöningen! Underbart!
   Nu ska jag gå och svalla en stund känner jag! hehe! Kraaaaam vännen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.