När det värsta händer..

Hej fina bloggvänner!

Hoppas att ni mår bra och har en fin lördag framför er! Själv så ser jag fram emot att vi ska ta en tur till Puerto de Mogan för att fika. Ni som följer mig på fb ni vet att min man åkte in på sjukhus efter en skallskada den 15 december. Han var nära att avlida men efter 1 månad på sjukhus så är han nu tillbaka här hemma hos oss. Han är klar i huvudet men mycket svag och har fått nedsatt hörsel med grov tinnitus bla + nackont men han lever och det är vi så tacksamma för. Jag kommer nu berätta för er från början om hur denna resa varit för mig/oss. Inte för att du som läser ska tycka synd om oss utan för att jag önskar att ni ska tänka till av vår erfarenhet och ta vara på varje minut av livet! Det är lätt att glömma bort hur skört livet är. Jag trodde aldrig att jag/vi skulle behöva uppleva detta! Så läs mina inlägg med tanken om att börja tänka mer positivt på livet och fokusera på att ge kärlek. Ingeting är viktigare än livet självt. 

När det värsta händer

December månad 2018, vi skulle flytta till ett riktigt drömhus, det tyckte vi hela familjen! Håkan skulle få plats att bygga sin drömstudio och jag skulle få en egen ateljé. Leon var jätteglad för att han äntligen skulle få ett stort rum. Vi packade och stod i och det var ganska stressigt innan. Håkan hade en spelning och en julfest planerad veckan innan flytt. Planen var att den 15-16 december så skulle Håkan plocka ner sin studio från det gamla stället. Flytten skulle ske den 17 december. Vi hade hunnit med och varit redo för flytten men ödet ville annorlunda.

Håkan var väldigt trött och hade tänkt att skippa julfesten men kompisarna på jobbet ville så gärna att han skulle följa med så han gjorde det. Vi skojade och sa att han skulle sätta på sig James Bond dressen vilket är = samma kläder som han hade när vi gifte oss. Han var glad när han åkte. bussen från festen skulle gå kl 02 på natten så jag visste att han skulle vara hemma kl. 02:30 på ett ungefär. Jag vaknade kl 04 och han låg inte bredvid mig i sängen, fick direkt en obehaglig känsla men tänkte att han kanske somnat nere på soffan. När jag kom ner så var han inte där! Kastar mig på mobilen och ser att jag fått ett meddelande: Håkan har varit med om en olycka och har åkta ambulans till San Fernando. 

Panik

Jag väckte Leon och sa att jag måste åka till sjukhuset för pappa har varit med om en olycka. Han var sömndrucken så han förstod inte riktigt. Jag satte mig i bilen med tårarna rinnande från kinderna jag skrek och grät, skakade jag fattar inte hur jag tog mig till sjukhuset!! Väl där, jag kastar mig in försöker få svar vart min man var. Jag är inte så bra på spanska och dom inte så bra på engelska men tillslut fick jag reda på att de flyttat honom till Las Palmas, då visste jag… det är allvarligt! När de gav mig en svart sopsäck med hans kläder så brast jorden under mig. Jag förstod att jag inte skulle kunna köra själv så jag ringde våra goda vänner Puka och Cecilia som fast det var tidig morgon inte tvekade en sekund att köra mig. TACKSAM!

Ct scanning av huvudet

De scannade huvudet när vi kom till det andra sjukhuset så vi fick sitta och vänta i en evighet. Trodde ärligt talat att jag skulle dö av psykisk smärta. När de äntligen kom så tog de in mig på ett rum och sa att han har krossat skallen!! Jag vet inte hur jag ska beskriva den känslan men ungefär som om någon drar upp hela bröstkorgen på dig med en väldig kraft. Andas, jag kunde inte andas!! De förklarade för mig att han låg i koma men att det var medicinsk koma. Jag skulle få gå in till honom men de ville förbereda mig på att han hade slang i halsen mm. När jag fick komma in så brast allt, jag skrek och grät när jag såg honom och då hade de inte fått ner Håkan i sovande tillstånd ännu så när han hörde mig så slet han upp slangen ur halsen. Det var som på film, de skrek åt mig att gå ut! Jag stod utanför dörren, ensam.

Medicinsk koma

Fick en panikångest attack och det kom människor och försökte lugna mig, de satte mig på en brits men då såg jag inte dörren in till Håkan så jag reste mig igen. De placerade mig på en annan stol men jag gick tillbaka, hur skulle jag kunna lämna honom där inne ensam? Tillslut ledde dom mig in till familjeväntrummet där Puka och Cecilia satt och där fick jag gråtandes vänta och vänta…. Tills de kom och sa att de lagt honom på intensiven. När vi kom in där så så var han uppkopplat till en massa datorer, maskiner mm det kändes helt overkligt. Där låg han och sov med slangar överallt och såg vacker ut. Tårar rinner, finns det så mycket tårar? Cecilia var i alla fall klok och konstaterade att om skallen varit krossad så hade de skruvat fast huvudet i en ställning så det var en språkmiss. Håkan låg i medicinsk koma 

Håkans födelsedag

Den 15 december 2018 är datumet för olyckan det var Håkans födelsedag. Champagnen och tårtan som jag skulle ge honom till frukost stod kvar i kylen. Det blev inget firande den dagen. Han blev 51 år gammal helt ovetandes. Leon var hemma men vi löste det med vänner som direkt tog hand om honom, han fick mat och blev skjutsad på ett kalas för att få tänka på annat. Vi har många snälla vänner! TACKSAM! Man fick bara vara på intensiven 1 timme på dagen och 2 på kvällen så på kvällen så körde 2 andra vänner mig till Håkan. TACKSAM

Jag kommer inte kunna att återberätta varje dag och kanske inte ens i ordning för min hjärna har haft kaos men i nästa inlägg så ska jag fortsätta berätta om denna hemska resa som mirakulöst ändå gav oss vår älskling tillbaka.

Nu önskar jag dig en fin dag och glöm inte att ta hand om varandra!

LOVE/U XOXO

5 thoughts on “När det värsta händer..

 1. Skönt att det går åt rätt håll! Så Ta hand om
  Så hoppas jag att vi syns til höst eller våren
  Mycket kärlek till Er alla mvh Hans-åke sternebring
  Med fru.💓💓💓🥂🍾⚘⚘⚘⚘⚘🙏💐💐💐

 2. Fy så fasansfullt:-( men vad skönt att höra att allt börjar att rätta till sig.
  Livet är skört och det gäller att ta vara på varje dag.
  Kram på Er
  Eva och Stefan Olsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.