post

Summering av våra 2 år på Gran Canaria – jobb

Hej coolisar!

Just nu har jag oerhört mycket kul att göra!  Men inget som är så lattjo lajban att blogga om just nu tyvärr! Därav inte så många inlägg. Jag jobbar med marknadsföring och lite annat smått och gott.Möten och nya planer och idéer!  Jag håller även på att göra om en FB sida lite. Min FB. sida till min bok som tidigare hette samma som boken ”tjäna mera pengar när du säljer din bostad” heter numera ”Lär dig inredning och homestaging” Jag kommer på den sidan att dela med mig av en massa inredningstips och fina bilder från jobb jag har gjort tidigare! Så du som vill lära dig mer gå in och gilla den sidan, klicka HÄR

NYHET!

Jag har också en NYHET!! Jag förbereder mig för den första omgången av online kursen ”Grunderna i inredning och homestaging”  Kursen kommer jag att ha online och den kommer att kosta 30€ (300kr) Du kommer efter kursens slut att kunna styla ditt hem och inreda smart. Du får lära dig hur man ska tänka från start för att tex undvika felköp. En kurs för dig som vill lära dig mer om inredning för att skapa ditt drömhem eller tjäna mera pengar när du säljer din bostad!  Alla deltagare kommer att få en hel del kul bonusmaterial efter avslutad kurs. Är du redan nu intresserad och vill veta mer eller vet du någon annan som skulle vilja bli bättre på inredning så här av er till mig!

Summering av våra 2 år på Gran Canaria

Ja  men herregud så fort tiden går! Den 23 september 2015 så flyttade vi hit. Vi hade såå mycket planer!  Vi börjar med jobb planerna! Vi skulle  tex ha musikverksamhet både i Sverige och här på Gran Canaria via vårt svenska bolag. Vi har därför byggt upp en studio här där vi kan ta emot för inspelning och där Håkan kan producera musik. Det visade sig vara svårare än vad vi trodde att få snurr på detta även om Håkan har haft en del musikjobb här. Och att då även försöka driva något i Sverige, nä det funkar inte. Studion här på Gran Canaria finns såklart kvar.

Vi hade även planer på lite båt verksamhet. Jojomensan! Vi tänkt köra 2-3 par och då på små lyxturer. Bjuda på lite snittar och champagne, kanske stanna och grilla någonstans. Jättetrevligt tyckte vi!! MEN efter att Håkan genomgått en utbildning på Teneriffa för att vi överhuvudtaget skulle kunna köpa en båt så började problemen! Det är inte riktigt som att köpa en båt i Sverige om jag säger så!

Det är oerhört mycket papper som ska till, legitimationer tillstånd mm mm Inget lämnas åt slumpen här! Men när vi började närma oss ett båtköp så hörde vi oss för lite. Ja, då visar det sig att vi ska ha en jäkla massa tillstånd för att få köra folk, servera mat och dryck. Vi fick inte ens köra med catering på båten utan tillstånd!! Det drog ut på tiden och vi fick till slut ge upp! Eller i alla fall lägga det på hyllan en stund. Det blev många hamnar vi trampade på under denna period!

Andra planer

Sedan så var min plan att starta en webshop och jag hade klart med tex NEWPORT från Sverige! Ååå så kul! MEN stop och belägg! Inte komma och tro att man kan göra något smidigt och enkelt här nu va!! Det visade sig att man får betala en massa TULL på varorna! Många har fått betala det dubbla vad varorna kostade! Inte särskilt lönsamt då ju! Priserna skulle bli skyhög om jag skulle kunnat tjäna pengar på detta! Ibland så har man tur och slipper tull men tex på de musikgrejer som Håkan beställde till studion  lades det på tullavgift!! 

Givetvis så skulle jag också starta upp med homestyling MEN efter x antal möten med några ”seriösa”mäklare så tappade jag sugen! Inredningsjobb har jag haft några stycken och det tar jag lite då och då när det dyker upp någon som vill ha hjälp! 🙂 Vart hamnade vi då? Jo, jag bloggar ju som ni vet och både jag och Håkan jobbade ju en sväng på Holiday Club innan säsongsavslutningen. Där kommer vi starta upp igen i oktober. 

Andra jobb

Ja jag provade ju på att sommarjobba lite. Ni som följer mig dagligen ni vet att jag testade ett barjobb. Det var en jättetrevlig bar Valhall Bar i Puerto Rico. Det var faktiskt superkul! MEN jag slutade sent och kom hem sent men var så uppe i varv att jag inte kunde sova!! Tillslut så blev det inte hållbart så jag fick sluta!  Kul erfarenhet dock! Och jag kan göra grymma Mohitos nu tack varje Maybritt!

Utöver allt annat så fotar jag och säljer mina tavlor! Och de sistnämnda ska nu säljas av en konsthandlare här på ön.

Ja detta var lite av våran jobb status här på Gran Canaria och som ni förstår så har vi fått vara mer än flexibla men det är ganska kul! Vi är ju 2 konstnärer som är vana vid att man får kämpa lite!

”Framgång är att gå från ett misslyckande till ett annat med oförminskad entusiasm.”
– Winston Churchill

Nu ska vi snart äta middag och ska jag vara ärlig så, känner av Leons förkylning lite nu! 🙁 blir till att vila lite!

Ha en fin kväll!

LOVE/U XOXO

2 thoughts on “Summering av våra 2 år på Gran Canaria – jobb

 1. Hej!

  Fin blogg du har.
  Intressant läsning ang jobb o så duktiga ni är som kämpar på och hittar nya lösningar.
  Har en fråga till dig, vi hade tänkt åka ner och långtidshyra något, leta på plats, bo på något hostel eller så. Har börjat att tänka om då vi har hund och barn. Vet du möjligen någon bra mäklare som man kan kontakta nu som kan leta åt oss.? Tips mottages tacksamt.

  • Hej å tack vad gullig du är !
   Ja jag litar på Sabina Dhalberg! Du hittar henne på FB, eller adda mig som vän om vi inte redan är det så ska jag förmedla kontakten åt dig!
   Ha en fin dag! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.